Sistem Fotovoltaic

După cum probabil ați descoperit din interfața site-ului, mai nou, punem la dispoziția voastră produse ce formează sisteme fotovoltaice de înaltă performanță în funcție de nevoia fiecăruia.



Ce înseamna asta și ce avantaje prezintă o sa descoperiți în cele ce urmează.

Energia solară reprezintă energia radiantă, produsă în Soare ca rezultat al reacţiilor de fuziune nucleară, transmisă pe Pământ, prin spaţiu, în cuante de energie (fotoni), care interacţionează cu atmosfera şi suprafaţa Pământului, deci, energia produsă direct prin transferul energiei luminoase radiată de Soare. Astfel ca, această energie poate fi valorificată prin instalarea panourilor fotovoltaice.

Energia pe care o primește Pământul în decurs de o ora ar putea să satisfacă nevoia de energie la nivel global pe o perioadă de 1 an! Totuși, suntem capabili să valorificăm numai 0,001% din energia respectivă.

Un sistem fotovoltaic este alcătuit în general din câteva componente de bază, individuale. Aceste componente sunt: tabloul fotovoltaic, controlerul de încărcare, banca de baterii, invertorul, contorul de utilități și o rețea electrică.


Tipuri de sistem:

  • ü Sistemul fotovoltaic de tip on-grid este conectat la sistemul electro-energetic național. O parte din energia electrică produsă este consumată direct de producător, reducând consumul acestuia din rețea și facilitând astfel reducerea costurilor la factura de energie electrică, iar surplusul este injectat în sistem.
  • ü Sistemul fotovoltaic de tip off-grid nu este conectat la sistemul electro-energetic național, surplusul de energie produsă fiind stocat în acumulatori. Energia electrică stocată este disponibilă atât ziua, cât și noaptea.




Avantajele unui sistem fotovoltaic: