Login sau creare cont
CloseClient Existent
Sunt client existent
Login sau creare cont
CloseÎnregistrare Cont
Dacă aveți deja un cont la noi, conectați-vă la formularul de conectare
Contul tău a fost creat!
Iţi mulțumim că te-ai înregistrat cu Constant Security!
Vei fi notificat prin e-mail odată ce contul tău a fost activat de către administratorul magazinului.
Dacă ai întrebări cu privire la funcţionarea acestui magazin, te rugăm să ne contactezi.
Ieşire din cont
Ai ieşit din contul tău. Puteţi părăsi calculatorul în siguranţă.
Coşul de cumpărături a fost salvat, Produsele din coş vor fi restaurate la următoarea autentificare.
Cum suportă sistemul meu de supraveghere video trecerea peste iarnă?
Schimbările climatice prin care am trecut au făcut ca prima jumătate din iarnă sa fie una cu temperaturi blânde, de toamnă, ajungând sa facă echipă bună cu funcționarea sistemului nostru de supraveghere, asta nu înseamnă că nu trebuie să ne luăm anumite măsuri pentru a-l proteja împotriva naturii care este imprevizibilă și cu siguranță, iarna cu temperaturile ei negative, ploi spontane, ninsori, viscol și condiții de îngheț puternic o să își reintre în drepturi.
Astfel că, cum noi ne luăm anumite măsuri de protecție împotriva frigului sau a bolilor de sezon, așa trebuie să procedăm și în ceea ce privește siguranța și funcționare în condiții optime a sistemului nostru de supraveghere video.
Măsurile care trebuiesc luate sunt:
- - Controlul carcaselor camerelor, acestea reprezentând “îmbrăcămintea” lor. Atunci când alegem să montăm camere video în exterior trebuie avute în vedere anumite particularități cum ar fi: camerele trebuie să fie rezistente la intemperii și să aibă un index de protecție de minim IP66, în majoritatea cazurilor acestea sunt de tip bullet și au carcasa metalică care le conferă o rezistență mai mare. Înaintea venirii sezonului rece trebuie verificate pentru a se depista eventualele semne de deteriorare (lovituri și/sau deformări mecanice), prezența apei sau a condensului, mizerie, gheță acumulate în interiorul cestora. În cazul existenței a uneia sau a mai multor probleme enumerate mai sus, camerele nu vor funcționa la capacitatea lor optimă și este indicat să fie contactat furnizorul pentru a oferi informații privind rezovarea situației întampinate.
- - Controlul și curațarea capacului frontal al camerelor. Claritatea imaginii putând fi afectată de condițiile meteo nefavorabile sau de particulele de praf acumulate la suprafața acestora. Chiar daca rezoluția camerelor este una înaltă, situația în care partea frontală nu este curată sau prezintă zgârieturi generează o imagine prostă, neclară. Astfel ca acestea trebuie curațate cu un material din microfibre și apă sau prin pulverizare prin intermediul uni recipient cu aer comprimat.
- - Instalarea unor camere rezistente la temperaturi extreme. Pentru a evita eventualele probleme privind funcționalitatea in perioada rece, este de preferat să se monteze camere special create pentru a rezista si funcționa la capacitate optimă în condiții extreme. Acestea sunt prevăzute cu un sistem de încălzire care protejază componentele electronice ale camerei, previne aburirea și condensul.
- - Protejarea cablurilor. Nu doar camerele trebuiesc verificate înaintea sezonului rece ci și cablurile aferente acestora, prezența semnelor de uzură sau rupere necesită înlocuirea cablurilor.
- - Inspectarea conectorilor camerelor de supraveghere. În cazul depistării semnelor de deteriorare sau coroziune aceștia trebuie schimbați.
- - Curățarea prafului de pe echipamentele de înregistrare NVR sau DVR. Acestea trebuie curățate atât la interior cât și la exterior de depunerile de praf, prin utilizarea unui material din microfibre (exterior) sau prin pulverizare cu un recipient cu aer comprimat (interior).
- - Verificarea surselor de alimentare astfel încât acestea să fie conectate corect pentru ca echipamentul de securitate să fie alimentat cu energie. Aceste trebuiesc controlate periodic.
- - Verificarea vizibilității camerelor. Pot exista anumite obstacole care reduc sau blocheaza vizibilitatea camerelor (ramuri, straturi de zapadă, decorațiuni,etc.) acestea trebuiesc înlăturate.
Pentru o funcționare optima a sistemului de supraveghere video, acesta trebuie supus unor verificări periodice, cu atât mai mult în perioada sezonului rece, care nu necesită o investiție semnificativă dar care ne scutesc de probleme.