Tehnologia ePoE Dahua

ePoE este o tehnologie de ultimă generaţie care asigură transmisia video, audio, controlul şi alimentarea pe distanţe de până la 800 de metri (10 Mbps) şi 300 de metri (100Mbps), folosind un singur cablu Cat5 sau coaxial.

Tehnologia ePoE oferă o nouă modalitate de a realiza transmisia pe distanţe mari între camerele IP si switch-uri, Obţinând astfel o mai mare flexibilitate, se îmbunatăţeşte fiabilitatea iar costurile de cablare scad.

AVANTAJE ePoE:

Sistemele de supraveghere ce monitorizează spaţii ample, depozite, parcări, grădini, parcuri, etc., au echipamentele dispersate şi în cele mai multe cazuri departe de centrul de control, la distanţe de peste 100 de metri. Astfel, abordarea convenţională este de a adăuga repetoare pentru a extinde distanţa de transmisie, aşadar genereză o creştere a costurilor de instalare, deoarece pentru instalarea repetorului sunt necesare şi alte echipamente, sursă de alimentare, cutie de distribuţie, şi in acelaşi timp cresc şi costurile de mentenanţă ale switch-urilor.

Tehnologia ePoE oferă o variantă simplă, atractivă şi eficientă. Ralizarea reţelei fiind mult simplificată datorita utilizării unui singur cablu, Cat5, pentru transmiterea celor 4 semnale, audio, video, alimentare şi control, pe o lungime de până la 800 de metri, cablul putând fi îngropat, conducând la o mai mare fiabilitate şi la costuri mai mici de instalare şi întreţinere.


 ePoE pe cablu Coaxial

Trecerea de la un un sistem de supraveghere analogic la unul IP, utilizând acelaşi cablu coaxial conduce la reducerea considerabilă a costurilor. Reutilizarea cablurilor însă trebuie să îndeplinească urmatoarele certinţe: semnalul video IP şi conexiunea RJ45 trebuie să fie convertite pentru a fi compatibile cu cablul coaxial, sistemul trebuie să suporte întreaga lungime a cablurilor coaxiale, iar puterea trebuie transmisă prin cablu coaxial.

Sistemul Dhaua IP  ePoE raraspunde acestor cerinţe, facilitând reutilizarea cablului coaxial existent în noul sistem video IP. Noua tehnologie vine cu avantajul unei distanţe de transmisie de până la 1 000 de metri pe cablu coaxial RG59 la 10Mbps, fiind o soluşie cu configurare automată şi facilă de tip plug & play.


Un switch ePoE poate fi utilizat şi cu o cameră cu PoE distanţa de transmisie ajungând până la 100 de metri.




Imagini pentru epoe

Vezi AICI