Camerele de supraveghere cu LPR

         Montarea camerelor cu LPR în intersecții sau zone aglomerate permite identificarea rapidă a celor care încalcă regulile de circulație, iar semnalizarea lor corespunzătoare poate îmbunătăți semnificativ siguranța rutieră. Totodată, camerele pot fi folosite cu succes în punctele de taxare, astfel încât să fluidizeze traficul în cazul celor care au plătit în avans. O altă implementare întâlnită tot mai des are rolul de a automatiza controlul accesului cu autovehicule în anumite zone. De exemplu, un dezvoltator imobiliar poate decide să monteze tehnologie LPR pentru a permite numai locatarilor să pătrundă cu autovehiculul în zona respectivă, pe când o companie le poate folosi pentru a permite numai angajaților cu mașini de serviciu să folosească parcarea din dotare. De asemenea, există și parcări auto pe termen lung cu sisteme de plată în avans, care pot folosi astfel de soluții pentru automatizarea accesului, spalatorii de masini  pentru a forma o baza de date pentru a determina frecventa.

         Există însă și scenarii de utilizare mai puțin obișnuite. De exemplu, companii din domeniul auto au implementat un astfel de sistem pentru a permite clienților să urmărească în timp real, prin Internet, ce se întâmplă cu autovehiculul lor în service. Altădată, aceeași aplicație este folosită pentru ca maşinile clienților care revin să fie identificate în mod automat pe baza numărului de înmatriculare încă din momentul în care pătrund în parcare, iar angajații să fie astfel mai pregătiți.

         Domeniile de aplicabilitate ale tehnologiei LPR sunt, astfel, foarte variate, iar scenariile de utilizare sunt limitate numai de imaginația autorităților, companiilor și instituțiilor. Camerele de supraveghere IP DAHUA reprezintă cea mai bună alegere în acest scop, datorităcalității deosebite a imaginilor video și performanțelor excelente, care maximizează precizia întregului sistem. Iar portofoliul de produse este variat, pentru a putea îndeplini diferite cerințe venite din partea utilizatorilor.

         Ce face camera LPR?

 SALVEAZA o imagine cu captura masinii, numarul de inmatriculare si ora/minut/secunda intr-o baza de date direct pe SD card. Poate retine pana la 10.000 numere de masini si imaginile aferente.

 CAUTA direct in baza de date de pe SD card dupa : o Interval data (zi, ora, minut ) – se afiseaza toate masinile gasite in interval o numarul de inmatriculare (Exemplu : se cauta numarul de inmatriculare BH66NET)

 EXPORTA in format *.jpg imaginile capturate si numerele de inmatriculare in format *.csv – pentru prelucrari statistice ulterioare.  


Gasiti camera AICI